Judo Boeken

Inhoudsopgave

Judoboeken geven als leesvoer veel inzicht in het judo. Naast de judoles kan een judoka veel informatie en inspiratie halen uit lesboeken, naslagwerk en specifieke onderwerpen waar iemand zich op wilt richten. Naarmate een judoka vordert is lesmateriaal geen overbodige luxe om meer over het judo te weten te komen. Hier leggen we uit welke soort boeken voorhanden zijn.

Judo basis boeken

Basisboeken geven je een compleet beeld van wat je met judo kan doen, welke technieken je kan leren en aan welke regels je moet voldoen. Basisboeken zijn zeer toegankelijk die je kan begrijpen zelfs als beginneling. Zeker voor mensen die nieuw zijn in het judo is een basisboek een goede manier om met leesvoer te beginnen. Van alle basisboeken in het judo geven we hier een overzicht van judo basisboeken in het Nederlands.

Judo boeken voor kinderen

Vooral voor kinderen is het belangrijk om op een juiste manier judo aan te leren, door op een speelse wijze kinderen kennis te laten maken met judo zorgt het ervoor dat ze makkelijk en stapsgewijs judo leren begrijpen. Om dit vanuit een boek te doen zijn de volgende boeken zeer geschikt.

Judo examen boeken

De meeste basisboeken, zoals hiervoor uitgelegd, bevatten veel over wat je moet weten over judo. Maar als je specifiek meer wilt weten over de technieken die horen bij een bepaalde graad (band kleur) of je bent je aan het voorbereiden op een aankomend judo examen, dan is een boek dat hierop gericht is een goede uitkomst.

Met een boek dat speciaal is gemaakt voor elk judo niveau krijg je direct inzicht in wat je allemaal mag verwachten en wat er van jou wordt verwacht wanneer je voor een bepaalde judograad examen wilt gaan doen. Hieronder vind je de boeken die zich per judograad richt op de inhoud die je moet weten.

Judo techniek boeken

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een onderwerp in het judo, zijn diepere inzichten goed verkrijgbaar wanneer deze zijn gethematiseerd op het onderwerpen waar je diepgang in zoekt. Voor de grondslagen en filosofie van judo kun je bij het volgende onderwerp kijken, nu kijken we puur naar de diepgang in elke techniek of kata apart.

Naarmate je gevorderd bent zal je horizon ook breder worden en moeten denken aan internationale boeken. De meeste boeken die dieper ingaan op technische onderwerpen zijn dan ook vaak in het Engels verkrijgbaar. Tevens zijn er boeken in Nederland goed te verkrijgen en geven je meer inzichten in de onderwerpen van techniek.

Judo grondslagen boeken

Niet alleen technische boeken zijn onderwerpen waar meer diepgang over verkregen kan worden. Wanneer het onderwerp judo in diepere zin begrepen moet worden zijn boeken over de grondslagen en de filosofie erachter net zo belangrijk. Hoe is judo ontstaan, wat is het idee erachter en hoe ontwikkeld judo zich?

Met deze vragen kun je inzicht krijgen in de boeken over de Kodokan zelf en boeken die van Jigoro Kano zelf afkomen. De volgende boeken, meestal in het Engels zijn zeer gangbaar om te lezen.