Karate Bescherming

Inhoudsopgave

Wanneer je gaat sparren met een clubgenoot of deelneemt aan een kumite wedstrijd dan is karate beschermende kleding verplicht. Hierbij geldt dat de aanvaller scheenbeschermers, handschoenen en schoenen draagt om de trappen en stoten zo zacht mogelijk te laten landen. Daartegenover staat dat de ontvanger van de aanval een helm, borst-, gebits- en kruisbescherming draagt voor het opvangen van de stoten en trappen.

Op zoek naar karate bescherming voor jou of je kind? Bekijk het grootste online assortiment karate beschermers.

Bekijk het grootste online assortiment karate beschermers.

Karate handschoenen

Handschoenen bij karate helpen de karateka op twee manieren, het fungeert als een bokshandschoen en tegelijkertijd zijn de vingers vrij om grepen te kunnen maken. Hierdoor is de karate flexibel genoeg om diverse technieken uit te voeren betreffende stoten en grepen.

Karate scheenbeschermers

De scheenbeschermers zijn vooral bedoeld om de trap met het scheenbeen minder belastend te maken voor zowel de aanvaller als de ontvanger van de aanval. Alhoewel de borstbescherming de buik en rug beschermd, kan een karatetrap aan de zijkant van de torso hard aankomen.

Karate helm

De helm bij karate is het meest belangrijk. Bij elke vechtsport is het hoofd het meest onderhevig aan snelle beschadiging. De helm helpt daarbij om eventuele stoten en trappen zachter te doen laten landen en absorberen om het hoofd hierbij te beschermen. Ook al zijn contact aanvallen op het hoofd verboden in karate, een ongeluk mag niet onbeschermd gelaten worden.

Karate borstbescherming

De plekken waar daadwerkelijke stoten en trappen van de aanvaller mogen belanden en full contact het lichaam van de tegenstander raken is de torso. Om dit deel van het lichaam zo goed mogelijk te beschermen draagt een karateka tijdens een wedstrijd of sparring een torso bescherming dat zowel de borst als de rug beschermd.

Kruisbescherming

Voor de heren is een kruisbescherming verplicht omdat een trap ongelukkig neer kan komen ook was de trap niet voor die plek bedoeld. Zulke ongelukkige trappen kunnen dan niet onbeschermd blijven.

Gebitsbeschermer

De bescherming van het gebit is er voor de bescherming van de tanden, dit is puur voor als een aanval ongelukkig terecht komt op de mond of tanden. Ook als is dit intentie loos van de aanvaller toch is er voor deze ongelukken bescherming nodig.