Judopak Kopen

Inhoudsopgave

Nu je alles weet over het judo pak kun je naar een vechtsport winkel gaan om een judo pak aan te schaffen. Je weet immers nu welke maat je moet hebben en wat het verschil is in de kwaliteit van de pakken.

Het enige wat je nog wilt weten is hoeveel je wilt uitgeven aan een judopak. Dit is vaak het lastige vraagstuk omdat je bepaalde afwegingen moet maken. We leggen je nu een aantal opties voor die je kunt gebruiken.

Op zoek naar een nieuw judopak in jouw maat of voor je kind? Bekijk het grootste online assortiment judopakken.

Op zoek naar een nieuw judopak in jouw maat of voor je kind? Bekijk het grootste online assortiment judopakken.

Beginneling

Begin je, of jouw kind, net aan judo dan is er wellicht een kans aanwezig dat er nog geen definitieve keuze is gemaakt dat je judo langdurig blijft beoefenen. Vooral als je op den duur er achter komt dat judo niet meer jouw ding is, dan is het jammer om een zware kwaliteit en dure pak aan te schaffen. Dus voor beginnelingen is het advies om een beginnerspak of een zo goedkoop mogelijke judo pak aan te schaffen. Voor kinderen die nog in de groei zitten is een goedkoop pak de beste optie omdat deze na een (paar) jaar alweer te klein zijn.

Een goedkope judo pak ligt voor volwassenen tussen de € 40 en € 80.

Voor kinderen is een beginnerspak meestal tussen de € 25 en € 50.

Gevorderd

Je doet nu al een aantal jaar aan judo en mogelijk heeft de voorgaande en tevens jouw eerste judopak al laten zien dat de kwaliteit niet echt zo goed is. Dus nu kun je nadenken over een judo pak kopen die van goede kwaliteit is en waar je nog jarenlang mee door kan gaan. Dit betekend dat je meer moet en wilt spenderen aan een judopak.

Een kwalitatief goed judopak voor gevorderden is meestal € 80 – € 120.

Wedstrijden

Wanneer je aan wedstrijden doet is het heel belangrijk dat jouw pak sterk genoeg omdat jouw tegenstander er veel aan gaat trekken. Er is geen betere reden dan deze om een sterke en kwalitatief goed judo pak aan te kopen. Afhankelijk van jouw niveau zijn er de doorgaans judopakken van goede kwaliteit maar ook echte wedstrijdpakken die de beste kwaliteit moeten hebben. Je kunt hiervoor uitgaan van een gevorderde pak zoals hierboven is aanbevolen of je kiest voor een echte wedstrijdpak.

Een wedstrijdpak voor volwassenen is meestal € 120 – € 180.