Judopak Wassen & Schoonmaken

Inhoudsopgave

Een judopak zul je net zoals alle kleding moeten onderhouden en wassen. Hiervoor kun je het beste het wasvoorschrift dat op het label staat volgen maar over het algemeen komt het neer op wassen op 30 graden en je kunt het pak niet drogen en strijken want dan gaat het sterk krimpen.

Naarmate het pak vuiler wordt en 30 graden niet genoeg is dan is wassen op 40 graden ook mogelijk maar zorg er dan wel voor dat het judo pak al een aantal keer is gewassen op 30 graden. Dit is vanwege het krimpen en daarom is het belangrijk om het pak de eerste keer koud te wassen.

Wanneer een judopak voor een buitentraining gedragen wordt dan is de kans groot dat het pak bijvoorbeeld grasvlekken krijgt. Een smetteloos witte pak is dan erg onderhevig aan ingetrokken vlekken zoals grasvlekken. Een goeie was tip hiervoor is om na de buitentraining het pak te wassen met reguliere wasmiddel en vanish om de witte kleur goed te houden.

De judoband wassen is mogelijk maar let op dat de band het meest onderhevig is aan krimpen en rimpeling. Het advies is dan ook om de judoband altijd koud te wassen met een handwas. Mocht je de band wassen op 30 of 40 graden dan wordt de band op den duur slap en rimpelig en gaat ook krimpen.

Op zoek naar een nieuw judopak in jouw maat of voor je kind? Bekijk het grootste online assortiment judopakken.

Op zoek naar een nieuw judopak in jouw maat of voor je kind? Bekijk het grootste online assortiment judopakken.